top of page

Over Slagerij Slager

De geschiedenis van Slagerij Slager door de jaren heen

Om uit te leggen waar we voor staan, duiken we de geschiedenisboeken in. Slagerij Slager is ruim 150 jaar geleden opgezet en is een familiebedrijf van vader op zoon. De winkel in Sint-Annaland wordt momenteel gerund door de 4e generatie Slager. De volgende generatie is al in opleiding om het stokje te gaan overnemen.

Slagerij Slager in de vorige eeuw

Vanzelfsprekend zag de slagerij van nu, er niet hetzelfde uit als die van ruim 150 jaar geleden. Om wat meer te weten te komen over hoe de werkwijze vroeger was, hebben we het met de derde generatie, Kees Slager, gehad over de jaren toen hij en zijn vader werkzaam waren in het familiebedrijf.

"Toen mijn opa, Ko Slager, in 1863 begon, was er nog geen sprake van een winkel. Die werd namelijk pas geopend in 1926. Zo werd in 1929 pas de eerste koelkast aangeschaft vertelt Kees. “De dieren werden voordat de koelkast er was altijd geslacht op maandag, om vervolgens op dinsdag en woensdag verkocht te worden. Omdat het anders slecht zou worden zonder koeling. Het overige vlees dat niet werd verkocht, werd gezouten om zo langer houdbaar te maken."

"Ook het assortiment vleeswaren was maar beperkt in de jaren 40 en 50. “Het assortiment vleeswaren was eigenlijk heel minimaal als je dat vergelijkt met nu. Vroeger hadden we alleen een paar soorten ham en rookvlees.” Dit had te maken met dat er in het verleden alleen varkens en runderen werden geslacht. In vergelijking met nu zijn er diersoorten bijgekomen. Zo slachten we onder andere nu ook schapen, paarden en geiten."

De vierde generatie Slager

Nadat in 1965 de 25-jarige Kees Slager de winkel over had genomen, is de winkel een aantal keer verbouwd. In 1999, toen de winkel werd overgedragen aan zoon Theo, werd de winkel verbouwd tot wat het nu is. De winkel werd onder andere uitgebreid met de nieuwste apparatuur op het gebied van voedseltechniek.  De toonbank werd vernieuwd en de capaciteit werd groter. De winkel van nu is dus nog steeds authentiek aan die van ruim 20 jaar geleden!

bottom of page